Berea SVIJANY

N-ai să gasești sfinți pe Ulița Bolândă dar ai să găsești o bere ce respectă cu sfințenie tradiția încă din 1554.

COMANDĂ ACUM

De ce este berea noastră diferită?
Pentru că este întotdeaunala fel.

La fel ca pentru un bucătar în bucătărie, ingredientele de calitate sunt esențiale și pentru bere. De aceea, folosim varietatea de hamei Žatecký poloraný červeňák din propriile noastre grădini de hamei din renumita zonă de cultivare Polepská blata, de care ne îngrijim cu atenție.

În marea majoritate a cazurilor, folosim malț de podea din micile malțării cehe și morave, obținut din varietăți de orz aprobate pentru producția de bere cehă. De asemenea, folosim exclusiv apă din propriile noastre fântâni. Modul în care procesăm materiile prime și tipul de tehnologie de producție au, evident, o influență semnificativă asupra gustului final al berii. Modernizăm producția și automatizăm unele procese.

Ne străduim să conservăm energia și munca grea cât mai mult posibil. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă doar acolo unde modernizarea nu afectează propriul nostru proces tehnologic de producție a berii! Respectăm cu strictețe, uneori chiar pedant, conformitatea cu procedurile utilizate în producția de bere, care au făcut Republica Cehă faimoasă în a doua jumătate a secolului trecut.

Diagrama procesului de producție

HALA DE FABRICARE A BERII

În sala de fabricare a berii, amestecăm raportul corect de malț măcinat cu apă și, prin încălzire la diverse temperaturi, transformăm amidonul în zahăr folosind enzimele din malț. Pentru producția de bere tipică cehă, folosim metoda decoctării, obținând două plămădiri. În timpul separării, separăm soluția de zahăr (mustul) de cojile boabelor (draf). Fierbem mustul cu hamei, pe care îl adăugăm treptat în mai multe porții. Acesta conservă și, în principal, oferă berii gustul său plăcut amar și aroma de hamei. Folosim apă din propriile noastre fântâni, malț de podea din malțării mici și independente din Cehia și Moravia și hamei Saaz din propriile noastre grădini de hamei.

FERMENTAȚIA PRINCIPALĂ

Separăm turbiditatea de must într-o cadă cu vârtej, îl răcim până la temperatura de fermentație, apoi aerăm și fermentăm cu propria noastră tulpină de drojdie de bere. Fermentația principală are loc în cuve deschise la temperaturi scăzute, într-o încăpere rece numită cameră de fermentație. Aici, drojdia transformă cea mai mare parte a zahărului în alcool și dioxid de carbon. Verificăm regulat gradul de fermentație și temperatura în fiecare cuvă și controlăm întregul proces prin răcire. După 6-8 zile de fermentație, răcim brusc berea, eliminăm depunerile solide de pe suprafața sa în timpul fermentației și așa-numita bere verde este „trasă” în tancurile de maturare. Spălăm temeinic drojdia depusă pe fundul cuvei și fermentăm din nou mustul cu aceasta.

MATURAREA BERII

Tancurile de maturare sunt recipiente orizontale cu un diametru de 240 cm și un volum cuprins între 60 și 630 hl, amplasate într-un spațiu refrigerat numit pivniță de maturare. În timpul perioadei de maturare, berea se limpezește și se umple treptat cu dioxid de carbon, care se formează natural în timpul fermentației. Se definitivează aroma, gustul, băubilitatea, spuma și prospețimea berii. În funcție de tipul de bere, maturarea durează între 30 și 60 de zile și se desfășoară la 2°C și presiunea naturală de 0,1 MPa. Doar maturarea naturală și graduală în pivnițele de maturare garantează un gust echilibrat, o băubilitate bună, o prospețime plăcută și o spumă densă și durabilă. O parte din berea finalizată este pusă direct în butoaie, sticle și butoaie de petrecere (Kvasničák). Restul berii este filtrată într-un filtru de silicon pentru a obține un aspect limpede.

ÎMBUTELIEREA BERII

Punem berea filtrată în tancuri de presiune. Aici este deja terminată, așa că nu este ținută mult timp și trece cât mai proaspătă posibil printr-un microfiltru special, care elimină delicat drojdiile și alte microorganisme nedorite, înainte de a fi ambalată în sticle, butoaie, butoaie de petrecere, doze de aluminiu sau recipeinte de fier pentru băieți. Întregul proces de îmbuteliere se desfășoară în conformitate cu cerințe foarte stricte de curățenie. Deoarece nu tratăm chimic sau pasteurizăm berea în timpul producției și îmbutelierii, aceasta își păstrează calitățile originale ale unei băuturi naturale și sănătoase. NOROC!

Propria cultură de hamei în regiunea POPLEKÁ BLATA

Hameiul este materia noastră primă principală, așa că în 2006 am cumpărat o cotă într-o cooperativă de hamei din satul Okna na Litoměřicku. De fapt, grădinile de hamei din Republica Cehă îmbătrânesc, fiind adesea utilizate dincolo de durata lor de serviciu și produc cantități din ce în ce mai mici de hamei tradițional de calitate. Ne temeam că va trebui să înlocuim această materie primă esențială cu hamei din străinătate și, prin urmare, dorim să asigurăm o aprovizionare suficientă în viitor. Pe câteva zeci de hectare din zona excepțională Polepská blata, cultivăm soiuri tradiționale de hamei ceh și, datorită grijii pe care o acordăm grădinilor noastre de hamei, avem atât de mult hamei încât ne acoperim consumul fără probleme și chiar putem vinde altor fabrici de bere din Republica Cehă și din străinătate. Din 2006, am reușit, de asemenea, să reînnoim cu succes clonul clasic Osvald al hameiului tradițional Saaz, aproape eliminat acum de „meristeme” recultivate. În timpul ultimei hameiuri, îl adăugăm la toate berile noastre și fabricăm din el lager-ul nostru premium „450”.

PREMII - OMAGIU ȘI ANGAJAMENT

Berea Svijany a câștigat numeroase premii de-a lungul istoriei sale, nu doar în țara noastră, ci și în străinătate. Este o onoare și un angajament pentru noi, precum și o confirmare că este corect să continuăm pe acest drum. La Berea Svijany, ne străduim să facem berea cât mai bună posibil. Putem evalua cum ne descurcăm atât prin volumul tot mai mare de bere produsă, cât și prin lista de diferite premii pe care le primim atât de la amatori, cât și de la profesioniști. Apreciem cu adevărat faptul că le place gustul berii Svijany, de aceea o producem folosind metode tradiționale, iar producția sa nu s-a schimbat de ani de zile.

Îți recomandăm să le încerci:
ASTIR SRL, CUI: RO 21043250
Complex avicola hala 6, Mosnita Noua, Timis
S.O.L.     A.N.P.C
Toate drepturile rezervate UlitaBolanda | web design by Pixeldrive